Loading...

FUNDACIÓ ALÍCIA i XICS GASTRONÒMIC

Xics Gastronòmic té com a objectiu difondre entre infants i famílies la importància dels aliments i els bons hàbits alimentaris

per això des del principi, hem estat treballant per oferir un programa d’activitats i formacions per als més menuts de Platja d’Aro.

Per aquest motiu i perquè creiem important fonamentar les nostres accions amb bases científiques hem establert una col·laboració conjunta amb la Fundació Alícia (Ali-mentació i cièn-cia).

Alícia és un centre de recerca dedicat a la innovació tecnològica en cuina, a la millora dels hàbits alimentaris i a la valoració del patrimoni agroalimentari i gastronòmic.

La Fundació Alícia, ens ha proporcionat la informació necessària per poder elaborar la carta de menú Xics, una carta amb la piràmide dels aliments que s’entrega als més menuts perquè ells mateixos s’impliquin en la seva alimentació i puguin conèixer quins són els aliments que més han de menjar i com s’han de cuinar. Com també ens han confeccionat la guia per restauradors sobre alimentació infantil, un document creat en especial per a la 1a Quinzena Gastronòmica de Castell-Platja d’Aro i S’agaró, que enguany, s’editarà en format llibret.

Amb aquest llibret, els restaurants tindran les pautes necessàries per poder fer a les seves cuines, un menú saludable i divertit per als més menuts.

Una de les activitats que es durà a terme durant la 2a Quinzena Gastronòmica Infantil són uns tallers participatius amb demostració culinària a les escoles i l’institut de Platja d’Aro, que impartiran una nutricionista-dietista i una cuinera de la Fundació Alícia. 

Amb aquests tallers fem partícips i protagonistes als nens i nenes de la seva alimentació.

2018-04-14T11:44:52+00:00 març 2, 2017|Xics Gastronòmic 17|