ALIMENTACIÓ I ESTIL DE VIDA SALUDABLE

L’alimentació és un dels pilars de l’estil de vida saludable infantil, la piràmide dels aliments ens ajuda a entendre en quines proporcions hem de consumir cada aliment. La manera com es cuina també influeix molt a l’hora de tenir una alimentació saludable. El més important és menjar variat.

A Xics Gastronòmic, hem organitzat amb la Fundació Alicia un programa que es desenvolupa a les escoles i instituts del municipi en forma de tallers de cuina i també hem dissenyat una carta de menú per a treballar els conceptes s d’alimentació i salut.

CARTA DE MENÚ XICS

Amb aquesta carta de menú imprimible, pots jugar amb el teu nen o nena i alhora compartir alguns conceptes bàsics sobre alimentació i estils de vida saludables.

DESCARREGAR CARTA DE MENÚ XICS

TALLERS A LES ESCOLES I INSTITUTS

A les darreres dues edicions de Xics Gastronòmic es va dur a terme a les escoles del municipi el taller teòric/participatiu sobre la importància d’uns bons hàbits alimentaris i tots aquells aspectes que envolten l’alimentació, que són claus per a una bona salut. On van participar més de 300 alumnes cada any. A l’institut Ridaura la Fundació Alícia va impartir el taller participatiu en el qual s’expliquen les bases per dur a terme una dieta equilibrada. . Amb aquest format els alumnes de les escoles i institut participaràn en uns tallers de cuina en el mateix centre.

FUNDACIÓ ALÍCIA (Ali-mentació i cièn-cia).

Alícia, Ali-mentació i cièn-cia, és un centre de recerca dedicat a la innovació tecnològica en cuina, a la millora dels hàbits alimentaris i a la valoració del patrimoni agroalimentari i gastronòmic. Un centre amb vocació social i obert a tothom per promoure la bona alimentació. Alícia és una fundació privada sense ànim de lucre, creada l’any 2003.

Alícia treballa per ser:

  • Un referent en l’àmbit de la recerca aplicada a la gastronomia.

  • Un agent actiu que cerca i ofereix respostes culinàries a problemes alimentaris derivats de patologies i malalties concretes.

  • Un espai per crear consciència social sobre la importància de l’alimentació com a fet cultural i com a factor educatiu.

  • Un lloc on es generen idees sobre alimentació i cuina.

  • Una experiència sensorial i estimulant que combina tradició i innovació.

  • Un projecte compromès amb el territori

més informació a www.alicia.cat