Vacunes Amigues, és una guia bàsica per entendre: què és una vacuna? com funciona? què passarà en el moment de la vacunació? quan rebem les vacunes?… Presentat d’una forma molt fàcil per poder-ho explicar als nostres infants.

Les vacunes són un èxit exemplar de la ciència aplicada a la salut i el desenvolupament a escala mundial que salva milions de vides. Les vacunes redueixen els riscos de contraure malalties i reforcen les defenses naturals del cos. Actualment, hi ha més de 20 vacunes per prevenir malalties greus. La immunització és un component essencial en l’atenció primària de la salut i un dret inqüestionable.

Ara més que mai, en plena pandèmia s’ha demostrat, novament, el poder de les vacunes per reduir complicacions de salut, hospitalitzacions i morts.

En aquesta infografia, basada en l’evidència científica, expliquem el mecanisme d’acció de les vacunes i oferim consells a les famílies per a disminuir la por i resoldre dubtes alhora de la vacunació en la població infantil i juvenil. Vacunar-se és un acte de solidaritat amb la salut de tota la societat.

Bibliografia
2) Comité Asesor de Vacunas de la AEP: https://vacunasaep.org/
4) Societat Catalana de Pediatria: http://www.scpediatria.org

VIDEOTECA