Xics Gastronòmic i l’alimentació en temps de pandèmia

GUIA I CAMPANYA DE DIFUSIÓ

D’acord amb les directrius generals de Xics Gastronòmic, en el seu cinquè any de compromís amb un estil de vida saludable en el qual sempre hem inclòs la promoció d’una alimentació saludable i de qualitat, hem cregut adequat i convenient, en aquest atzarós 2020, l’elaboració d’una nova guia basada en l’evidència científica que ajudi les famílies a triar els aliments adequats —de forma segura— per suportar els reptes ambientals, sociològics i emocionals que la pandèmia produïda per un nou coronavirus ha ocasionat a les nostres comarques i a la resta del món.

Així doncs, aquest any 2020 passarà a la història com l’any del nou coronavirus o SARS-CoV-2, nom amb el qual es coneix el virus que ha provocat la crisi més gran en l’àmbit sanitari i social del segle XXI. La malaltia que aquest tipus concret de coronavirus provoca en l’ésser humà ha estat denominada COVID-19 (COrona-VIrus-Disease 2019).

Per aquest motiu ens hem vist obligats a confinar-nos durant una mica més de dos mesos, temps en el qual els armaris, despenses i neveres de les nostres llars, es van omplir de tota mena d’aliments, no sempre saludables o, com a mínim, no aconsellables per a un consum freqüent, com també va passar amb la brioixeria/rebosteria i amb la cervesa.

Encara que ara ja no estem confinats (per bé que seguirem adoptant en qualsevol àmbit les mesures preventives durant diversos mesos), hi ha condicionants psicològics i emocionals que poden alterar en algunes persones, inclosos els infants, la conducta alimentària a l’hora de comprar i consumir aliments, tant en els mercats tradicionals com en supermercats, terrasses, bars i restaurants.

Per tots aquests motius, hem pensat des de Xics Gastronòmic i a través de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, elaborar una guia per realitzar bones eleccions del que mengem i del que bevem. Per això necessitem unes directrius basades en els consensos més actuals per alimentar-nos bé. No només us oferirem consells per a tota la família sobre la manera segura de comprar aliments, sinó que també us aconsellarem sobre el consum d’aliments i begudes fora de casa.

A més a més de la guia s’ha programat una campanya de difusió fins al desembre on a través de les xarxes socials i publicacions en el blog de xicsgastronomic.com, aprofundirem i donarem consells de forma amena i constant.

Gràcies per seguir-nos i fins molt aviat.